Foça, UNESCO Yolunda STK’larla Güç Birliği Yapıyor

Foça Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde olan Foça’nın tanıtımını daha etkin bir şekilde yapmak amacıyla Demokrasi Meydanı’nda a…

Foça, UNESCO Yolunda STK’larla Güç Birliği Yapıyor

Foça Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde olan Foça’nın tanıtımını daha etkin bir şekilde yapmak amacıyla Demokrasi Meydanı’nda açtığı tanıtım standında, yörede faaliyet gösteren kurum ve kuruluşları misafir ediyor. Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek için çalışmalar yapan Foça’ya destek verdi. Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, tanıtım standını ziyaret ederek, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile birlikte bir süre sohbet etti ve gelen vatandaşları konu hakkında bilgilendirdi. Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, “Ege’nin incisi İzmir, İzmir’in kalbi Menemen ve Foça’dır. Biz bunu söyledik ve bugün Türkiye’nin göz bebeği Foça’ya geldik. Gerçekten UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde olan Foça’nın daimi listeye geçmesi çok önemli bir konu. Foça’ya destek verdik. Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ, bizi burada ağırladı. Ben, Foça’da yapmış olduğu çalışmalar için kendisine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi. “ORTAKLAŞA ÇALIŞIYORUZ” Halk masası-tanıtım standını temmuz ayı başında oluşturduklarını ve paydaş kuruluşları burada ağırladıklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, “Bugün Menemen Ticaret Odası Başkanımız Sayın Yılmaz Güral ve Su Ürünleri Kooperatifi Başkanımız Sayın Ceyhan Çetin bizimle beraber, buradalar. Bu standın amacı Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde olan Foça’nın daimi listeye geçmesi yolunda tanıtımını yapmak. Bu anlamda da İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve paydaşlarımızla beraber ortaklaşa çalışıyoruz. Menemen Ticaret Odası Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarda ortak olmak lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde olmak lazım. Kısa bir süre içerisinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Daimi Listesi’ne gireceğimizi düşünüyorum. İlçemiz, turizm konusunda ilerleme noktasında gayet iyi gidiyor. Ülkemiz oldukça zor bir süreçten geçiyor. Umarım bir an önce yaşanan bu terör olayları son bulur. Hep birlikte, barış ve özgürlükler içerisinde yaşayacağımız bir ülke diliyorum” dedi. 5 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşen ziyaret esnasında, Menemen’de çalışmalar yapan cam işçiliği ustalarının estetik eserleri de sergilendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X