Fransa Dışişleri Bakanı Drian: Savaş çıkabilir!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Amerika’nın bölgedeki tek taraflı tutumunu eleştirerek Ortadoğu’daki durumun patlamaya hazır olduğunu belirterek “Savaş çıkabilir” dedi

Fransa Dışişleri Bakanı Drian: Savaş çıkabilir!

Fransa Dışişleri Bakanı, “İsrail’in güvenliğine bağlıyız ancak bu seviyede bir şiddet meşrulaştırılamaz” diyerek Gazze’deki katliamı eleştirdi. 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Orta Doğu’yu “patlamaya hazır” diye niteledi ve ABD’nin tek taraflı adımları ile İsrail’in orantısız şiddetini bundan sorumlu tuttu.

Parlamentoda konuşan Le Drian, “Diyaloğun yerini şiddet aldı, bu savaşa yol açabilir” dedi, şöyle devam etti: “Kendimizi İsrail’in güvenliğine adıyoruz fakat İsrail’in güvenliği böylesi bir şiddeti meşru kılamaz.”

ABD’nin İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesi ve İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşınması konularında Fransa’nın fikir ayrılığı olduğunu belirten Le Drian, “ABD ile hem fikir ayrılığımız var, hem de yöntemlerini doğru bulmuyoruz. İki olayda da tek taraflı olarak hareket etti” diye konuştu. 

Öte yandan, İsrail polisinin Gazze sınırı yakınlarında Filistinli silahsız bir kişiyi vurarak öldürdüğü ifade edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X