Fransa’da hayat durdu

Fransa’da emeklilik reformunun geri çekilmesi için dün başlayan  genel grev hayatı durma noktasına getirdi. 

Fransa’da hayat durdu

Ulaşım şirketi SNCF genel grevlerden tüm ulusal demiryolu ağının etkilendiğini açıkladı. Uluslararası taşımacılık yapan Eurostar ve Thalys tren hatlarında bazı seferler iptal edilirken, şehir içi toplu taşıma araçlarında da büyük çaplı gecikmelerin yaşandığı bildirildi. Paris metrosu da bu bağlamda bazı seferlerini iptal etti. Çok sayıda sendikanın çağrısıyla gerçekleştirilen genel grevler nedeniyle kamu hizmetleri verilmiyor. Grev hastane ve okulları da kapsıyor. Ayrıca çöpler de toplanmıyor. Grevlere havaalanlarındaki yer personeli de katılıyor. Air France ve EasyJet çok sayıda seferini iptal etti. Grevin bir günden fazla sürmesi beklenirken, bazı sendikalar üyelerine, Cumhurbaşkanı Macron’un emeklilik reformunu geri çekene kadar grevlere devam edilmesi çağrısında bulundu.

Emekli maaşı reformu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un en önemli sosyal reformu olarak kabul ediliyor. Planlanan reformla, halihazırda 62 olan emeklilik yaşı daha ileri tarihlere çekilerek, insanların daha uzun süre çalışmaları öngörülüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X