Fuarcılıkta hedef Güney Amerika

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye’ye bu yıl fuar için gelen ziyaretçi sayısının 1 milyona yaklaştığını söyledi.

Fuarcılıkta hedef Güney Amerika

Dünyanın 160 ülkesinden ziyaretçinin Türkiye’deki fuarlara gelerek iş bağlantıları kurduğunu ifade eden Ersözlü, ‘’Geçen yıl gelen ziyaretçi sayısı 800 bine yakındı. Bu yıl sonuna kadar da inşallah her şey doğru gider. Şu an işlerimiz açılmaya başladı” dedi. Dünya genelinde ekonomide bir daralmanın söz konusu olduğuna dikkati çeken Ersözlü, ‘’Biz de yaptığımız fuarlarla katılımcımızın daha farklı pazarlarda ürünlerini satabilmesi, daha farklı coğrafyalardaki müşterilerle buluşabilmesi için alım heyeti organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar da fuarcılık açısından her şey olumlu gitti. Gelecek yıl Türkiye fuarcılık konusunda müthiş bir çıkış yakalayacak” diye konuştu. Türkiye’ye gelen ziyaretçilerde homojen bir dağılım olduğunu dile getiren Ersözlü, ağırlıklı olarak Arap Yarımadası ve Afrika’dan misafir ağırladıklarını anlattı. Ersözlü, şunları kaydetti: ‘’Şu anda Güney Amerika tarafında çalışma yapıyoruz. 2020 ve sonraki yıllarda ihracatçılarımız için önemli bir hedef pazar olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X