Fuhşa zorladıkları kadınları ‘sözleşme’ ile korkutmuşlar

Adana’da tehdit ve şantajla kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla tutuklanan 9 kişinin, çoğunluğu okuma yazma bilmeyen kadınları imzalattıkları sözleşmeyle korkuttukları tespit edildi.

Fuhşa zorladıkları kadınları ‘sözleşme’ ile korkutmuşlar

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 9 zanlının, tehdit ve şantajla 23 kadına fuhuş yaptırdıkları belirlendi.

Zanlılardan H.A’nın kimsesiz kadınları kandırdığı ve diğer şüphelilere bin lira karşılığında sattığı, her fuhuştan ise yüzde 50 komisyon aldığı saptandı. H.A’nın, çoğu okuma yazma bilmeyen kadınlara sözleşme imzalattığı, sözleşmeden vazgeçmemeleri için ölümle tehdit ederek kaçmalarını engellediği ortaya çıkarıldı.

Zanlıların, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda tehdit ve şantajla fuhuş yaptırdıkları kadınlara para vermediği, sadece giyinme, barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını karşıladığı belirlendi.

Polis, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 18 Nisan’da özel harekat polislerinin desteğiyle operasyon düzenlemiş, tehdit ve şantajla kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 9 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılar, dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X