Füzelerin yönü Suriye’ye çevrildi

Suriye sınırında bulunan hudut karakollarında asker teyakkuzda bekliyor.

Füzelerin yönü Suriye’ye çevrildi

Sınırda konuşlandırılan tanklar ve füze sistemlerinin yönü Suriye’ye çevrilirken, insansız hava araçları ile sınır 24 saat kontrol altında tutuluyor. Tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çektiği Türkiye-Suriye sınırında asker gece görüşlü kamera sistemleri ve radarlarla kontrollerine devam ederken, arama-kurtarma köpekleri ile de bölge sürekli denetleniyor. 

Türkiye-Suriye sınırında yaşanan hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Türkiye-Suriye sınırında görev yapan hudut birlikleri 24 saat hazır kıta bekliyor. Suriye sınırında yaşanan kaçakçılık ve IŞİD’a katılımın önüne geçmeye çalışan askerler, sınır bölgesini insansız hava araçları ile denetliyor. 

Bunun yanında Suriye sınırında devriye gezen askerler, sınır bölgesinde kontrollerine devam ediyor. Arama-kurtarma köpeklerinin de katıldığı devriye sırasında şüpheli görülen durumlar merkeze bildirilerek hemen müdahale ediliyor.

Sınırda bulunan tankların namluları ve füzelerin yönü ise Suriye’ye çevrildi. Gece görüşlü kamera ve radarlar ile Suriye sınırında adeta kuş uçurtulmuyor. IŞİD ve YPG bölgeleri de askerlerin sürekli gözetimi altında tutuluyor.

Öte yandan Suriye sınırında yaşanabilecek toplumsal olaylara karşı da askerler hazır kıta bekletiliyor. Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları’nın (TOMA) hazır bekletildiği hudut karakollarında tüm teknolojik imkanlar kullanılıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X