Galatasaray evinde kazandı: 3-1

Galatarasay, Spor Toto Super Lig’de sahasında ağırladığı Balıkesirspor’u 3-1 mağlup etti.

Galatasaray evinde kazandı: 3-1

9. dakikada ceza alanının sağ tarafından Sercan Yıldırım’ın ortaladığı topu kale alanı önünde uzaklaştırmak isteyen Tarık Çamdal’ın ters kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğinin üzerine çarparak oyun alanına döndü. 

16. dakikada Galatasaray öne geçti. Soldan korner atışı kullanan Sneijder’in ceza sahasına ortasında, arka direkte Koray Günter’in kafayla indirdiği topa Burak Yılmaz vuruşunu yaparken, kaleye giden meşin yuvarlağa çizgi üzerinde son kez Chedjou dokundu: 1-0

18. dakikada Sneijder’in ceza sahası dışında yerden sert şutunda, kaleci Emrullah iki hamlede meşin yuvarlağa sahip oldu.

26. dakikada Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. Soldan gelişen Galatasaray atağında Sneijder ceza sahasında bulunan Yasin Öztekin’i gördü. Yasin Öztekin, kontrol ettiği meşin yuvarlağı sol çaprazdan ceza sahasına giren Sneijder’e bıraktı. Hollandalı futbolcu, sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta topu filelere gönderdi: 2-0

31. dakikada Galatasaray skoru 3-0 yaptı. Yasin Öztekin ile duvar pasına girip, ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz’ın sert şutunda, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti.

54. dakikada hızlı gelişen atakta ceza sahasına giren Sercan Yaldırım, Muğdat’a pasını vermek isterken Koray Günter araya girdi. Bu futbolcunun kontrol edemediği topu kapan Muğdat’ın altıpasın sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak Muslera’nın müdahalesiyle kornere gitti.

59. dakikada Selçuk İnan’ın uzak mesafeden yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

64. dakikada sağdan ceza sahasına giren Emre Çolak’ın altıpas çaprazındaki vuruşunda, kaleci Emrullah topu kornere çeldi. 

66. dakikada Bruma’nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Umut Bulut’un gelişine vuruşunda, top yandan autta gitti.

67. dakikada Galatasaray savunmasının az adamla yakalandığı atakta, Sercan Yıldırım ceza sahasının sol köşesinde bulunan Zec’i gördü. Bu futbolcunun sert şutunda, meşin yuvarlak üst direkten auta çıktı. 

80. dakikada Balıkesirspor farkı 2’ye indirdi. Vargas’ın ara pasıyla ceza sahasına giren Zec, kale sahasının sol çaprazındaki vuruşta, topu ağlarla buluşturdu: 3-1

87. dakikada sol köşeden korner atışını çabuk kullanan Sneijder, sol çaprazda bulunan Hamit Altıntop’a pas verdi. Bu futbolcunun şık vuruşunda köşeye giden topu, kaleci Emrullah son anda kornere çeldi. 

Galatasaray, ilk yarıda bulduğu gollerle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. 

Son bölümde iyi değildik

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 3-1 kazandıkları Balıkesirspor maçının son bölümündeki oyunlarından rahatsız olduğunu söyledi. 

Türk Telekom Arena’daki müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maça iyi başladıklarını ve skor 3-1 olana kadar da iyi işler yaptıklarını anlatan Hamzaoğlu, “Skor oyunu rahat bir noktaya getirince, oyuncularım kolektif futboldan uzaklaştı. Bu da yaptığımız iyi şeylere gölge düşürdü” dedi. 

Böyle kazanılan bir maçta bu tür hataların yapılmasının, kendilerini bir anlamda da sevindirdiğini belirten Hamzaoğlu, şöyle devam etti: 

“Çünkü bir sonraki maça daha iyi hazırlanacağız. Galibiyetten ve oyunun belli bölümünde oynanan güzel futboldan dolayı memnunum. Son bölümdeki görüntüden ise memnun olmadık ama bazı şeylerin zaman alacağını söylemekte yarar var. Futbolun affı yok. Yarın öbür gün böyle bir oyuna ve bencilliğe başvurursak, faturasını ağır ödeyebiliriz. Bizim için iyi bir uyarı oldu.”

Melo’nun durumu iyi

Hamzaoğlu, karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Felipe Melo’nun ciddi bir şeyi olmadığını söyledi.

Brezilyalı oyuncunun bileğinde bir problem olduğunu aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, “Ciddi olduğunu düşünmüyorum. Tam kontrolleri yapılacak. Medicana Sivasspor maçına kadar problemi kalacağını sanmıyorum. Melo’nun durumu iyi. İnşallah tam kadro hazır olacağız” ifadelerini kullandı. 

Yasin Öztekin, Bruma ve Tarık Çamdal’ın performanslarının sorulması üzerine Hamzaoğlu, “Yasin ve Bruma’nın performanslarından memnunum. Torku Konyaspor maçında iyiydiler ve devamını getirmelerini isteyerek oynamalarını uygun gördüm. Oyunda kaldıkları sürede başarılıydılar. Tarık ise uzun aradan sonra yeni yeni oynamaya başladı. Her geçen maç üstüne koyduğunu görüyorum. Ufak tefek hataları oluyor ama her geçen gün kendini geliştiriyor. Bundan sonra daha da iyi olacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

Sneijder’in performansına da değinen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, “Kendisinden memnunum. Önemli bir oyuncu bizim için. Oynadığı zaman takımı da oynatabiliyor. Özel yeteneklere sahip. Sahadayken mutlu oluyor ve bizim de tüm oyuncularımız için amacımız bu. İnşallah artırarak devam eder” şeklinde görüş belirtti.

Hamzaoğlu, haftaya deplasmanda Medicana Sivasspor ile yapacakları maçla ilgili olarak, “İyi bir maç olacak. Sergen Yalçın da gerçekten önemli katkı sağladı takımına. Onu da tebrik etmek istiyorum. İyi oynuyorlar. Zemin konusunda sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Hava soğuk olacaktır ama zemin sorunu yaşanmaz. Güzel, keyifli bir maç oynanacak” dedi.

Ataman’ın tokadı

Hamzaoğlu, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman’ın bir oyuncusuna tokat atması hatırlatılarak, kendisinin benzer bir durum yaşayıp yaşamadığının sorulması üzerine, “Ben böyle bir olay yaşamadım. Durumu o noktaya getirecek neler yaşandı bilemiyorum. Yorum yapmak da doğru değil. Ben böyle bir şeye teşebbüs etmeyi düşünmem ama nasıl şartlar olur, nasıl bir ortamla karşılaşırız bilemem” değerlendirmesini yaptı. 

Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için üzüntülerini aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, “Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız acı olaydan dolayı Özgecan kardeşimiz için rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Allah bu tür olayları hiçbirimize yaşatmasın. Bunların nedenlerini de iyi araştırmak lazım” şeklinde konuştu. 

“Sonuna kadar gol atmak için uğraştık”

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise, “Galatasaray, belki de hiç pozisyona girmeden, ilk yarıyı 3-0 önde kapattı. Alt sıra takımlarının kaybettiği haftada buradan puan çıkarmak istiyorduk ancak bir anda skor 3-0 oldu” dedi. 

Devre arasında oyuncularına, ligde kalmaya çalışan bir ekip olarak ikinci yarıda ortaya koyacakları mücadelenin kendileri için bir referans olacağını söylediğini aktaran Özdeş, “İkinci yarı bu anlayışla oynamalarını, golü aramalarını istedim. Oyuncularımı mücadelelerinden ötürü kutluyorum. Sonuna kadar gol atmak için uğraştık” diye konuştu. 

Maçın hakemi Mustafa İlker Coşkun’u da eleştiren Özdeş, Melo’ya ikinci sarı kartı gösteremediğini, kendi oyuncuları Aykut Çeviker’in sarı kartı ile Eray Ataseven’in kırmızı kartının ise ağır olduğunu savundu. 

Özdeş, Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın acısını içlerinde hissettiklerini belirterek, “Bu hafta sonu oldukça üzücü başladı ve bitti. Ülkemizi yasa boğan çirkin saldırıda hayatını kaybeden Özgecan kardeşime rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Böyle bir olayın tekrarlanmamasını temenni ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X