Galatasaray Hamzaoğlu ile ‘dört dörtlük’

Ziraat Türkiye Kupası’nda deplasmanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda 4-1 yenen Galatasaray, yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu yönetiminde gol yollarındaki başarılı performansını sürdürdü.

Galatasaray Hamzaoğlu ile ‘dört dörtlük’

Sezona başladığı Cesare Prandelli yönetiminde istediğini bulamayan ve İtalyan teknik adamla çıktığı 16 resmi maçta sadece 15 gol atan sarı-kırmızılı takım, Hamza Hamzaoğlu’nun göreve getirilmesiyle hem galibiyet hem de skor anlamında büyük bir çıkış yakaladı.

 

“Cim Bom” Hamzaoğlu idaresinde çıktığı 7 resmi maçın 6’sını kazanırken, sadece birinde mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda Spor Toto Süper Lig’de Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve Mersin İdmunyurdu ile Ziraat Türkiye Kupası’nda Eskişehirspor, FBM Makina Balçova Yaşamspor ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u yenen sarı-kırmızılı ekip, sadece iddiası olmadığı UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Arsenal maçını kaybetti.

Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı 7 maçta 28 gol atarak maç başına 4 gol gibi yüksek bir gol ortalaması yakalama başarısı gösterdi. 

Prandelli idaresinde oynadığı 16 resmi maçta kalesinde 29 gol görerek kötü bir savunma performansı sergileyen sarı-kırmızılı ekip, Hamzaoğlu ile çıktığı maçlarda ise 4’ü Arsenal’dan olmak üzere 11 gol yedi.

 

-Süper Lig’de 3 maçta  artı 6 averaja geçti

Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde Spor Toto Süper Lig’de 3 maçta eksi averajdan artı 6 averaja geçti.

İtalyan Cesare Prandelli’nin ligin 10. haftasında eksi 2 averajla bıraktığı sarı-kırmızılı takım, 11. haftaki Gaziantepspor maçına kaleci antrenörü Claudio Taffarel idaresinde çıktı ve rakibini 1-0 yenerek averajını eksi 1’e düşürdü.

Galatasaray, daha sonra takımın başına getirilen Hamzaoğlu ile çıktığı maçlarda Akhisar Belediyespor’u 2-1, Torku Konyaspor’u 5-0 ve Mersin İdmanyurdu’nu 3-2 yenerek averajını artı 6’ya taşıdı.

 

-Skora katkı yapan futbolcular arttı

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray’da daha çok oyuncuya forma şansı tanırken, skora katkı yapan futbolcu sayısında da artış oldu.

Takımda 28 futbolcuya görev veren genç teknik adam, Spor Toto Süper Lig’deki maçlarda istikrarlı bir kadro oluşturmaya çalışırken, Ziraat Türkiye Kupası maçlarında da fazla süre bulamayan oyuncuları sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı takımın Cesare Prandelli yönetiminde oynadığı maçlarda skor yükünü 6 futbolcu üstlendi, Hamza Hamzaoğlu ile bu sayı 13’e yükseldi.

 

-Hamzaoğlu yönetimindeki maçlar

Galatasaray’ın Hamza Hamzaoğlu yönetiminde oynadığı resmi maçların skorları şöyle:

 

Organizasyon Maç  Skor
Spor Toto Süper Lig Galatasaray-Akhisar Belediyespor 2-1
  Torku Konyaspor-Galatasaray 0-5
  Galatasaray-Mersin İdmanyurdu 3-2
Ziraat Türkiye Kupası Galatasaray-Eskişehirspor 4-2
  Balçova Yaşamspor-Galatasaray 1-9
  Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray 1-4
UEFA Şampiyonlar Ligi Galatasaray-Arsenal 1-4

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X