Galatasaray Soma parasını 7 aydır gönderemedi

Galatasaray ile Atletico Madrid’in Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla 6 Ağustos 2014’te oynadığı yardım maçından elde edilen para hala gönderilmedi. Bunun sebebi ise iki kulübün masraf konusunda anlaşamamaları…

Galatasaray Soma parasını 7 aydır gönderemedi

13 Mayıs 2014’teki Soma faciasının ardından çok sayıda kişi ve kuruluş, kazada yaşamını yitiren 301 maden işçisinin ailesine maddi yardımlarda bulundu. 

Galatasaray Kulübü de 6 Ağustos’ta İzmir Atatürk Stadı’nda Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid ile yardım maçı organize etti. 

Karşılaşmada tam 1.4 milyon TL hasılat toplandı. Paranın hemen Soma’ya gönderilmesi planlanıyordu, ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen yerine ulaşmadı.

İlk olarak MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın açıkladığı bu olayın sebebini Galatasaray Kulübü yetkilileri görüştük. O paranın neden gitmediğini sorduk. İşte cevabı..

“Öncelikle bu konuda alınmış bir yönetim kurulu kararı yoktu. Atletico Madrid maçından elde edilecek hasılatın Soma’ya gönderilmesi fikri, o dönemin başkanı Ünal Aysal’dan çıktı.

Atletico Madrid ile, bütün masraflarını karşılama karşılığında anlaşmaya varmıştık. Maçtan 1 milyon 400 bin lira hasılat elde edildi. 

Ancak Atletico Madrid yönetimi ile masraf rakamı konusunda anlaşamadık. Onlar bizim teklif ettiğimiz rakamın 30 bin Euro fazlasını istiyor. 7 aydır görüşmelerimiz sürüyor. En kısa sürede anlaşmaya varıp, parayı göndermeyi planlıyoruz.

Atletico Madrid’e verilecek rakamın yanına diğer masrafları da ekleyince, geriye yaklaşık 300 bin lira kalıyor. Bir aksilik çıkmazsa bu parayı önümüzdeki hafta Soma’da yaşamını yitiren madencilerin aileleri için açılan banka hesabına yatıracağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X