Gazetecilerden Macron’a rest

Fransa’da iki bölgesel gazete Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptıkları özel röportajı, Elysée Sarayı’ndan müdahale olduğu gerekçesiyle yayınlamama kararı aldı.

Gazetecilerden Macron’a rest

Macron, Avrupa Parlamentosu seçimlerine bir haftadan kısa bir süre kalan Fransa’daki bölgesel gazeteleri Elyée Sarayı’nda ağırlayarak özel bir röportaj verdi.

Ancak gazetelerin hazırladıkları metinleri yayından önce onay için cumhurbaşkanlığına sunmaları istendi. Elysée’nin talebini kabul etmeyen ‘La Voix du Nord’ ve ‘Le Télégramme’ adlı gazeteler röportajı yayınlamama kararı aldı.

Sosyal medyadan bir açıklama yapan, ülkenin önde gelen bölgesel gazetelerinden ‘La Voix du Nord’un genel yayın yönetmeni Patrick Jankielewicz, hazırladıkları haberin yayından önce cumhurbaşkanlığı çalışanları tarafından kontrol amaçlı okunmasını kabul edemeyeceklerini belirtti.

Jankielewicz ayrıca, seçimlere 5 gün kala yayınlanacak röportajın kampanyada dengeleri değiştireceğini ve diğer siyasi taraflara söz hakkı vermeleri gerekeceğini de vurguladı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X