Gazzeli Ahmet Efendi’nin ismi Bursa’da yaşayacak

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Alipaşa Mahallesi’ndeki 19. yüzyıldan kalma sivil mimari örneği yapıyı çöküntü halinden kurtardı.

Gazzeli Ahmet Efendi’nin ismi Bursa’da yaşayacak

 Toplam 210 metrekare alan üzerine bodrum+2 kat olarak inşa edilen tarihi yapıda, ahşap karkas bölümü, kaba sıva işlemleri ve binanın çatısı tamamlandı. Kapı, pencere ve ahşap döşeme işlemlerinin devam ettiği binada, ince işçilikler ve binanın orijinalinde yer alan kalem işleri de büyük bir titizlikle yapılıyor. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi yapıdaki çalışmaları Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kara ile birlikte inceledi. Osmangazi’nin her köşesinde yer alan tarihi yapılara, mimarisi ve özgünlüğünü koruyarak sahip çıktıklarını belirten Başkan Dündar, “Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tarihimizi ayağa kaldırdığımız oranda değerlerimizi görüyoruz. Alipaşa Mahallemiz’deki bu tarihi yapıyı da çöküntü halinden kurtardık. Bu çalışma ile 19. yüzyılın mimari yapısını günümüze taşıyarak kentin tarihi kimliğini ortaya çıkarıyoruz. Bu yapıda artık ince işçilikler yapılıyor. En kısa sürede bu binayı Bursa kültür hizmetine sunacağız. Bu kültür merkezimize, Bursa’ya önemli hizmetleri olan Gazzeli Ahmet Efendi’nin ismini vereceğiz” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X