Geleneksel el sanatları Bursa’da buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliği ile düzenlenen 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali kapılarını açtı. 15 Nisan’a kadar sürecek festivalde birbirinden farklı eserler Bursalılarla buluşacak

Geleneksel el sanatları Bursa’da buluşuyor

DERYA DEMİR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen ‘3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda yapılan açılış töreniyle kapılarını açtı. Mehter Takımı’nın marşları ve Kılıç Kalkan gösterileriyle renklenen festivalin açılış töreninde, Bursa’dan 17 sanatçıya ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı El Sanatları Sanatçı Belgesi’ verildi.

el-sanatlari-2.jpg

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın kültürel değerlerine sahip çıktıklarını söyledi. Gerçekleştirilen festivalle halk kültürünün eşsiz örneklerinin sergilendiğini ifade eden Aktaş, özellikle unutulmaya yüz tutmuş sanatları yaşatmanın ve geleceğe taşımanın gayreti içerisinde olduklarını belirtti. 

el-sanatlari-1.jpg

KENT KÜLTÜRÜNE KATKI…

Festivalle kent kültürüne olan katkılarını dile getiren Aktaş, şunları söyledi: “Beş gün sürecek olan festivalle hali hazırda çalışan ustaların ve sanatçıların festivale katılımını sağlayarak eserlerini sergilemeleri için güzel bir mekân hazırladık. Diğer yandan ise bu güzelliklerin gelecek nesile aktarılmasının hesabı içerisindeyiz. Bu yıl bir ilki gerçekleştirerek Bulgaristan’dan Kırcaali ve Gümülcine’den sanatçılarımızı Türkiye’nin dört bir yanından gelen ustalarımızla buluşturduk.”

Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise Bulgaristan’dan gelen sanatçılara dikkat çekerek, önümüzdeki yıllarda farklı ülkelerden sanatçıların da katılım gösterebileceğini ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X