‘Geleneksel sanatla moderni birleştirdim’

Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren sanatçı Özgen Binay, geleneksel sanatları resimle birleştirdiği sergisiyle Bursalılara kapısını açtı.

‘Geleneksel sanatla moderni birleştirdim’

DİLEK ATLI

Hat üstadı ve resim sanatçısı Özgen Binay, sergi için Kaliforniya’dan geldi.

Tayyare Kültür Merkezi’ndeki sergi salonunda 41 eserini sergileyen Binay, hat sanatını özel usullerle boyadığı kağıtlarda modern akrilik resim ile birleştirdiğini söyledi. Binay’ın sergisi, 7 Mart tarihine kadar izlenime açık tutulacak.

 

‘MESAJ VERİYORUM…’

Aynı zamanda içmimar ve profesyonel fotoğrafçı olan sanatçı Özgen Binay, şunları kaydetti:

“Kariyerim boyunca elliye yakın kişisel sergim yurtdışında sayısız karma sergim oldu. Eserlerimin birçoğu özel koleksiyonlarda yer alıyor. Sadece duvara asmak için tablolarım satın alınsın istemem. Üzerlerinde bulunan hat ne anlatıyor, bilinsin isterim. Mesaj vermek istiyorum. Bu tezhiple süslenen bir tablonun ortasındaki hat da olabilir. Modern akrilik resimler de. Ya da ikisi bir arada kullanılabilir. Ben, bir konu anlatıyorum. Uzun araştırmalar, seyahatler, okumalar, fotoğraf çekimleri yapıyorum. Sonra tablomu oluşturuyorum. Anlatmak istediğim anlansın istemem normal.”

Eserleri arasında klasik geleneksel tabloların yanı sıra, gelenekseli modernle birleştirdiği tablolarda olduğunun altını çizen sanatçı Binay, belediyelerin hat ve tezhip kurslarını ve buraya katılanları desteklediğini vurguladı.

Binay, 93 yaşında vefat eden ünlü hattat Saim Özel’den ders aldığını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X