Gemlik Belediyesi’nden geri dönüşüm hamlesi

Çevre projeleriyle ses getiren Gemlik Belediyesi, ev ve okullardan katı atık toplamak için bir firmayla protokol imzaladı.

Gemlik Belediyesi’nden geri dönüşüm hamlesi

Ambalaj atıklarının kaynağında toplanması, taşınması ve tasnifi konusundaki protokol, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Sistem Atık Yönetimi Geri Dönüşüm Kâğıt Metal Cam Plastik Hurda Limitet Şirketi yöneticisi Cumhur Kılıç arasında imzalandı. Gemlik merkezinin yanı sıra 20 mahallede bütün site, apartman ve okullardan atık toplanacak. Şirket 4 araçlık filo ile hizmet verecek.

Başkan Yılmaz, “Çöpe giden ambalaj atıklarını tekrar ekonomiye kazandırmanın yanı sıra çevre kirliliğini de önlemek için bu hizmeti yeniden başlattık. Geri dönüşüm tabii kaynaklarımızı ve çevreyi korur. Yüzlerce yıl yok olmayan ve çevreyi kirleten plastik, naylon, cam gibi atıklar artık çöpe gitmeyecek. Bu önemli çalışma enerji tasarrufu ve istihdam sağlarken, küresel ısınmayı da yavaşlatmaktadır. Ülke ekonomisine ve ilçe ekonomisine değer katacak bu projeye destek bekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X