Gemlik Gümrüğü ile gurur duyuyoruz

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu, kurum ziyaretleri kapsamında Gemlik Gümrük Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Gemlik Gümrüğü ile gurur duyuyoruz

GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Başkan Vekili Semih Aşkın, Yönetim kurulu üyeleri Hasan Hamaloğlu, Şefik Yılmaz ve Fatih Buluk önceki gün Gemlik Gümrük Müdürü Muammer Ünal’ı makamın da ziyaret ettiler.

Gümrük Müdürü Ünal, GTSO yöneticilerine Müdürlüğü hakkın da bilgiler verdi.Gemlik Gümrük Müdürlüğü’nün Türkiye’nin 2. büyük gümrük kapısı olduğunu söyleyen Muammer Ünal, 2018 yılında 13 milyon dolarlık ihracat ile büyük bir başarı yakaladıklarını söyledi. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir ise, Gemlik Gümrük Müdürlüğü’nden dünyanın her yeri ne Türk mallarının gitmesinden ve çalışmalarından gurur duyduklarını söyledi:
Ağdemir, “İnşallah, bu ihracat rakamları 12-20 milyar dolarları bulur. Bugün sizi ziyaretimizde  Gümrük Müdürlüğünün sorunlarını öğrenmek, yapabileceğimiz bir şey varsa yardımcı olmak için geldik. İnadına üretiyoruz. Çünkü bu  sıkıntılardan çıkıp da dünyada yeni pazarlar bulma dan da bize yetmeyeceğini biliyoruz. Yeni pazarlar bulunursa ilerleriz.’

YAŞANAN SORUNLAR…

Ağdemir, Ticaret ve Sanayi Odalarının Gümrüklü anlarda bilirkişi raporları verirken sorunlarla karşılaştıklarını örnekleriyle anlattı. Ağdemir, “Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası 122 yıllık bir kuruluştur. Bizim arkadaşlarımız işlem görmemiş ürünleri hurda diye rapor vermiyorsa, doğru yapıyordur. Biz, büyük bir geçmişi olan bir kurumuz Adımıza leke sürdürmeyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X