Gemlik Liman Başkanlığı binasına görkemli açılış

Gemlik Belediyesi’nin bina tahsisi sağladığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan Liman Başkanlığı yeni binası düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Gemlik Liman Başkanlığı binasına görkemli açılış

CEMAL KIRGIZ

Açılış töreninde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Türkiye’de gemi adamı sayısının 110 bine çıktığını, limanlardaki yük kapasitesi 189 milyon ton iken 478 milyon tona çıktığını, 37 olan tersane sayısının da 78’e yükseltildiğini belirtti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, böylesi güzel ve anlamlı bir eseri Gemlik’e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Yılmaz, “Biz sorun değil çözüm üretiyoruz. Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve Bakanlarımız başta olmak üzere Bursa Milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta, Gemlik’in 12 milyar dolarlık ihracat hacmine vurgu yaparak, “Deniz ve liman kentiyiz. Buna rağmen hizmetler bundan önce zor şartlarda yürütülmeye çalışılıyordu. Artık çağdaş bir binada hizmet verilecek” diye konuştu. 

  Törene ayrıca Gemlik Liman Başkanı Dr. Ali Asım Sulu, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, sivil toplum örgütü yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X