Gemlik Üniversitesi için geri sayım

AK Parti Milletvekili İsmail Aydın, birkaç yıl içerisinde Gemlik’e bağımsız bir üniversite kurulacağını bildirdi. Aydın, “Günün şartlarına göre Gemlik’e yakışan fakülteleri açarız” dedi.

Gemlik Üniversitesi için geri sayım

CEMAL KIRGIZ

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi’nde incelemelerde bulunan İsmail Aydın, gerekli yasal düzenlemeler ve kanun tasarıları sonrasında Gemlik’in birkaç yıl içinde bağımsız üniversiteye kavuşacağını müjdeledi. 

Gemlik Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Başaran, 5-6 bin öğrencili üç-dört fakülteli butik bir bağımsız üniversite istediklerini açıkladı. 

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın, üniversiteye yönelik alt yapı ve spor tesisleri yatırımının dışında, özel sektör iş birliğiyle ilçeye 8 okul kazandırdığını daha anlattı. 

500 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU

Bu aşamaların bağımsız üniversite yolunda birçok engeli ortadan kaldırdığına dikkat çeken İsmail Aydın, “Eğer ilçeler içinde bir bağımsız üniversite olacaksa, bu ilk olarak Gemlik’te kurulacaktır. Üç lisemizi yeni yapılacak başka okullara taşıyarak, lise binalarının da üniversite bünyesine kazandıracağız. Ayrıca 7 dönümlük bir araziye 2015 yılı içinde 500 kişilik yeni bir öğrenci yurdu daha yapacağız. Bağımsız Gemlik Üniversitesi için kesin bir tarih veremeyiz. Günün şartlarına göre Gemlik’e yakışan fakülteleri açarız. Birkaç yıl içinde Gemlik bağımsız Gemlik Üniversitesi’ne kavuşacaktır” dedi.

YÖK DÜZENLEMESİ

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de, 2015 yılı içinde üniversitelere 5 bin öğretim görevlisi atamasının yapılacağını müjdeleyerek, Uludağ Üniversitesi kadrosunun da takviye edileceğini anlattı. YÖK kanununu da değiştireceklerine dikkat çeken Hüseyin Şahin, YÖK’ü bilim, sanat, spor, proje ve fikir üreten çağdaş bir kurum haline getirmek için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X