Gemlik yeni meydanına kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gemlik Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı çevre düzenleme çalışmaları kapsamında inşa edilecek kafeterya ve sosyal donatı alanlarının temeli törenle atıldı.

Gemlik yeni meydanına kavuşuyor

CEMAL KIRGIZ

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, “Son zamanlarda çok konuşulan Gemlik, dönüşüm çalışmalarında Türkiye’nin merakla takip ettiği bir ilçe haline geldi. Sadece burada değil, Bursa genelinde uygulanacak dönüşüm ve gelişim çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olmalıyız” diye konuştu.

Ortak akılla, bilgi deneyim paylaşımlarıyla ve geçmiş tecrübelerden de yararlanarak bunun başarılabileceğini ifade eden Köse, sahil düzenleme çalışmaları, dere ıslahları ve deniz temizliği noktasında Gemlik’in daha yaşanılabilir bir ilçe olması için çalıştıklarını kaydetti. Gemlik’te yapılan çalışmaları da anlatan Başkanvekili Köse, meydanların şehirlerin vitrini olduğunu söyledi. 

Şükrü Köse, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın da Gemlik’in vitrini olduğunu ifade etti. Burada yapılacak her iyileştirme, güzelleştirme, değişim ve dönüşümün, Gemlik algısını etkileyeceği değerlendirmesinde bulunan Köse, meydandaki çevre düzenlemesi ve sahil çay bahçeleri yenileme çalışmalarını anlattı. Köse, “Bu çalışmalar kapsamında Gemlik Belediyesi, dolgu alanı ve güvenlik gerekçesiyle yıkılan 5 adet kafeyi yapacak. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de 10 bin metrekarelik bir meydanda çevre düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Çarşı Deresi üzerine çelik köprü, oturma grupları, çocuk parkı, aydınlatma, zemin kaplamaları ve peyzaj düzenlemeleri yapacağız. Yaz aylarında bitirilmesi planlanan çalışmalar tamamlandığında, Gemlik’e nefes aldıran, sosyal hayatı canlandıran bir meydan ortaya çıkacak” diye konuştu.

ZEYTİN DALI MEYDANI…

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Büyükşehir ve Gemlik Belediyelerinin hizmetleri ve hükümetin ilçeye kazandırdığı yatırımlarla ilçenin çehresinin değiştiğini ifade etti. Yılmaz, yaklaşık 32 yıl önce yapılmış olan çay bahçelerinin yenileceği proje kapsamında Kayıkhane Mevkii’nden üniversite kısmına kesintisiz yürümeyi sağlayacak yürüyüş alanının da yapılacağını belirtti. Yılmaz, bölgede oluşturulacak meydana Kurşunlu’dan getirilecek 600 yıllık bir zeytin ağacının konuşlandırılarak buraya Zeytin Dalı Meydanı ismi vereceklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X