Gemlik’e termal tesis

Gemlik, Büyükşehir Belediyesi ile büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak ‘Gemlik Termal ve Turizm Tesisleri’nin temeli dün törenle atıldı.

Gemlik’e termal tesis

CEMAL KIRGIZ

Gemlik sahil düzenlemesi başta olmak üzere, altyapı ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte onlarca projeyi Gemlik’e kazandıran  Büyükşehir Belediyesi, ilçeye yakışır bir termal tesisi kazandırıyor. 

Gemlik Terminali yanındaki alanda inşa edilecek ‘Gemlik Termal ve Turizm Tesisleri’nin temeli dün düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından atıldı.

Başkan Aktaş Bursa’nın yükselen değerinin turizm olduğuna dikkat çekerek, “Bursa, şifalı su kaynaklarının çokluğu ve kalitesiyle Türkiye’de önemli yer tutan şehirlerin başında yer alır. Bursa, ‘Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne (EHTTA) üye tek şehirdir” dedi.  

6 BİN 330 METREKARELİK ALAN

Gemlik’i yıllardır bildiğini söyleyen Başkan Aktaş, “Hisar Mahallesi’ne yaklaşık 9 bin metrekarelik alan içinde konuşlandırılan Gemlik Termal Turizm Tesisleri, toplam 6 bin 330 metrekare inşaat alanına sahip.

Bodrum kat ile birlikte toplam 3 kattan oluşan tesisin bodrum katında özel aile banyoları, mescitler, teknik hacimler ve sığınak ile zemin katta 2 adet termal havuz, hamam, sauna, terapi ve buhar odaları bulunuyor. Tesisin birinci katında kafeterya, teras, mutfak, çocuk oyun alanı, çok amaçlı salon ve toplantı salonu yer alacak.

Ayrıca araçlar için otopark da yapılacak. Gemlik vatandaşı buradan istifade edecek” şeklinde konuştu. 

16 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Başkan Aktaş, ülke ekonomisine de katkı sağlayacak tesisin, 2019 Haziran ayında tamamlanmasının planlandığını ancak inşaatı daha kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Aktaş, tesisin maliyetinin yaklaşık 16 milyon TL olacağını belirterek, “Dünyanın savaşları konuştuğu günlerde, ülkemizde belediyelerimiz yatırımlar yapıyor.

Ufka daha güvenle bakan bir Türkiye var. Yeni yatırımlarla kentimize değer katmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise tesisin ilçeye değer katacağını belirterek, Başkan Aktaş’a teşekkür etti. 2018 yılı başından bugüne kadar yapılan çalışmalardan örnekler veren Yılmaz, Gemlik’in kabuğunu kırdığını ve gece gündüz demeden ilçe halkının mutluluğu için çalıştıklarını anlattı. 

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, diğer protokol üyeleriyle birlikte butona basarak tesisin temelini attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X