Gemlik’in gurur günü

Gemlik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü törenlerle kutlandı. 

Gemlik’in gurur günü

CEMAL KIRGIZ

Gemlik’teki törenler saat 11.00’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenlere AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Garnizon Komutanı Albay Ramazan Ekemen ve İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı katıldı. Şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler de törende hazır bulundu. 

Protokol üyeleri daha sonra Gemlik’in kurtuluşunda şehit düşen Yüzbaşı Cemal ve silah arkadaşlarının Osmaniye Mahallesi Lise Caddesi’ndeki mezarlarını ziyaret ettiler. Protokol mensupları, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın dua okumasının ardından Şehit Yüzbaşı Cemal ve silah arkadaşlarının mezarlarına karanfil bıraktılar. Kurtuluş günü törenleri çeşitli etkinliklerle devam etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X