Gemlik’in taşınmasına dolar darbesi

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, inşaat maliyetlerindeki fahiş artış nedeniyle kentin yamaçlara taşınması projesini beklemeye aldıklarını bildirdi.

Gemlik’in taşınmasına dolar darbesi

Yılmaz, “Mesela demirin tonu 4 bin liraya çıktı. Eğer biz bu maliyetlerle inşaata başlarsak dar gelirli vatandaşımıza sosyal konut üretemeyiz” diye konuştu.

Konuyla ilgili gelişmeleri Olay Gazetesi yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesine taşıdı.

Gemlik’in yamaçlara taşınması beklemeye alındı

Önceki akşam yapılan Zeytin Festivali’nin basın toplantısının ardından, bir grup gazeteci arkadaşla birlikte Yılmaz’a kentsel dönüşümü sorduk.

Bakın neler söyledi:

“Kentsel dönüşümde bürokratik işlemlerde son aşamaya geldik. Kısa süre sonra planlar askıya çıkacak. 2 aylık askı süresinde itiraz gelmezse planlar, Gemlik, ardından Büyükşehir Meclisi’nden geçecek.

Bu aşamalardan sonra  kentsel dönüşüm için hiçbir engel kalmıyor. Ancak inşaat çalışmasını beklemeye aldık. Çünkü döviz kurunun artmasıyla birlikte inşaat maliyetleri de arttı.

Mesela demirin tonu 4 bin liraya çıktı. Eğer biz bu maliyetlerle inşaata başlarsak, dar gelirli vatandaşımıza sosyal konut üretemeyiz. Yani kentsel dönüşüm yapmamızın anlamı kalmaz. Bekleyip, piyasanın oturmasını bekleyeceğiz.”

Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X