Gemlik’te Giresun kültür evi protokolü

Gemlik Belediyesi, ilçedeki değişik kültürlerin yaşatılması ve gelecek nesillere ulaştırılması amacıyla hayata geçirilen projelere destek veriyor.

Gemlik’te Giresun kültür evi protokolü

Bu kapsamda belediyenin arsa tahsisinde bulunacağı, Gemlik Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Hamidiye Mahallesi Çınar İlkokulu yanında yapımına başlanacak Giresun Kültür Evi için, Gemlik Belediyesi ile Gemlik Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında protokol imzalandı. 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’te Giresunluların önemli bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, yapılan proje ile birlikte bu birlikteliğin pekiştirileceğini ifade etti. Yöresel mimari özelliklere uygun olarak yapılacak Giresun Kültür Evi’nin, memleketlerinden uzakta olan vatandaşların buluşacağı nokta haline gelerek, insanlar arasındaki paylaşımlara da büyük katkı sunacağına inandığını ifade eden Yılmaz, “Arsası belediyemizden yapımı da Giresunlular Derneği tarafından karşılanacak Giresun Kültür Evi ilçemize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Giresun Kültür Evi’nin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Gemlik Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil Ataş da, bu çalışma bittiğinde gelecek nesillere miras bırakabilecek Giresun kültürünün Gemlik’te yaşatılacağını ifade ederek, Gemlik Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X