Gemlik’te güvenliğe drone desteği

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde sanayi kuruluşlarının desteğiyle alınan ileri teknolojiye sahip ‘drone’ Jandarma’ya teslim edildi.

Gemlik’te güvenliğe drone desteği

CEMAL KIRGIZ

Gece görüş sistemine sahip termal kameralı Drone’un ilçede güvenliğin sağlanmasında katkı sağlayacağı belirtildi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde sanayi kuruluşlarının da desteği ile alınan ileri teknoloji ‘drone’ Kaymakam Gürbüz Karakuş’un da katıldığı törenle teslim edildi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’ndaki programda konuşan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, “Bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Emniyet kuvvetlerimize tahsis ettiğimiz bu drone ile Gemlik’te önemli çalışmalara imza atılacağından şüphemiz yok” diye konuşurken, projenin hayata geçmesinde destek veren Oda üyesi firmalara teşekkür etti. 

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise yaptığı konuşmada, “Bir kentin en önemli ihtiyacı, o kentin huzurlu, güvenli, emniyet ve asayiş yönü ile insanların rahat olduğu bir kenttir.

Biz istedik ki, bu cihazları alalım ve Gemlik’i rahatlatalım. İhbar anında Mudanya’dan bir Sahil Güvenlik botu Gemlik’e gelene kadar 25 bin TL maliyet yaratmakta. İşte bu noktada ona ihtiyaç duymadan sadece bir batarya maliyeti ile drone vasıtası ile sorunun üzerine gidebileceğiz” dedi.

TERMAL KAMERA…

Alınan drone’un en son teknoloji ile donatılmış, en ileri model olduğunu ifade eden Kaymakam Gürbüz Karakuş, üzerindeki gece görüş sistemleri, termal kamerası ile 500 metre yükseklikten Gemlik’in güvenliğinin sağlanacağını ve adli delil niteliğinde fotoğraf, video gibi verilere ulaşılacağını kaydetti.

Bunların dışında, 3 kilometrelik alan içinde denizleri takip etme imkanı da bulunduğunu belirten Gürbüz Karakuş, sorunların böylece bertaraf edileceğini kaydetti.

Gürbüz Karakuş, ısıya duyarlı termal kamerası ile ayrıca kayıp olaylarına da destek verileceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X