Gemlik’te hıdrellez coşkusu

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen hıdrellez şenliğine binlerce vatandaş katıldı. 

Gemlik’te hıdrellez coşkusu

Sosyal Yaşam Merkezi bahçesindeki hıdrellez şenlikleri, engelli öğrencilerle temsili kına gecesi ve asker uğurlamasıyla başladı. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan tarafından ellerine kına yakılan engelli gençler, anneleriyle dans etti. Asker uğurlamasının ardından Roman Kültürü Araştırma Derneği orkestrası Gemliklileri birbirinden hareketli parçalarla coştururken, halk oyunları ekipleri ise kendi birçok yöreden halk oyunlarını sergiledi. Gençlerin oluşturduğu müzik grupları da birbirinden hareketli şarkıları söylerken, yakılan hıdrellez ateşi de geceye renk kattı. Sertaslan, tüm vatandaşların hıdrellezini ve baharın gelişini kutladı. 

Başkan Sertaslan ve vatandaşların yakılan ateşten atlamasıyla beraber gül ağacına dilek kurdelesi asılmasıyla sona erdi. Sosyal Yaşam Merkezi bahçesinde gerçekleşen etkinliğe; Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve binlerce Gemlikli katıldı 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X