Gemlik’te istihdama destek sürüyor

Gemlik Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, istihdama destek çalışması çerçevesinde İŞKUR Gemlik Hizmet Merkezi ile yaptığı protokol kapsamında, 2018 yılındaki üçüncü Toplum Yararına Çalışma Programı’nı hayata geçirdi.

Gemlik’te istihdama destek sürüyor

Projeye başvuran 34 başvuru sahibinden mülakata katılan 15 kişinin mülakatlarını gerçekleştirdi. Mülakatta İŞKUR yetkilileri de hazır bulundu. Mülakata katılan 15 kişinin tamamının başvurusu kabul edilerek, Gemlik Belediyesi’nde çalışmaya başladı. 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “2017 yılında bu projeler kapsamında 50, 2018 yılı mayıs ayında 80, haziran ayında 60 ve son olarak ağustos ayında 15 vatandaşımız ile birlikte toplamda 205 vatandaşımızı bu projelerden yararlandırılarak istihdama olan desteğimizi sürdürmüş olduk. Bu çalışanlarımızın maaş ve sigorta işlemlerinde kullanılan kaynağın tamamı İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Hayata geçirdiğimiz bu projelerle belediyemize işgücü takviyesinde bulunurken, aynı zamanda da Gemlik’te yaşayan vatandaşlarımızı işgücüne dahil ettik. Bundan sonra da Gemlik Belediyesi olarak projeler hazırlayarak TYP Programlarına başvuruda bulunacağız. Bakanlık tarafından da kabul görmesi durumunda Gemlikli hemşerilerime geçici de olsa iş imkanı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X