Gemlik’te ‘Özgecan’ tepkisi

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesine tepkiler devam ediyor.

Gemlik’te ‘Özgecan’ tepkisi

Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılan basın açıklamasında, Özgecan’ı katledenlerin en ağır şekilde cezalandırılması istendi. 

Açıklamada, “Kadına şiddetin bir türlü önlenemediği bu günlerde 20 yaşındaki Özgecan’ımızı hunharca katlettiler. Acılı aileye başsağlığı dilerken, aile içi şiddet ortamında yetişmiş bu canilerin de en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Aile içi şiddetin önlenmesi, genel olarak kadına ve çocuklara yönelik şiddetin de önüne geçilmesi için gerekli eğitimlerin artırılmasını istiyoruz. Herkesin evinde, sokakta, iş yerinde, okulda güvende yaşayabileceği ortamlar sağlanmalıdır. Bu tip olaylarda yargılananlara, hiçbir halden dolayı, ne olursa olsun ceza indirimi uygulanmamalıdır. Aksine bu cezalar ağırlaştırılmalıdır. Böylesi müessif olayın bir daha yaşanmamasını gönülden arzuluyoruz. Canilerin insanın kanını donduran ifadeleri psikiyatr ve psikologlar tarafından iyice incelenmeli ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Biz Gemlik Kent Konseyi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bu konuyu uzmanlarla görüşüp üzerimize düşeni yapmak için harekete geçmiş bulunuyoruz. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X