Gemlik’te tehlike yaratan binalara yıkım

Gemlik Belediyesi ekiplerinin metruk bina yıkım çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin son iki yıl içinde 300’den fazla metruk bina yıkımı gerçekleştirdiği belirtildi. 

Gemlik’te tehlike yaratan binalara yıkım

Ekipler, Eşref Dinçer Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Hisar Mahallesi ve Osmaniye Mahallesi’ndeki metruk binaların da yıkım işlemlerini tamamladı.

Terk edilmiş metruk haldeki yapıların halk sağlığını ve güvenliğini tehlikeye attığını belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Çevredeki yapılar ve araçlar için tehlike oluşturan, halkı rahatsız ve tedirgin eden, görüntü kirliliğine sebebiyet veren, çevre sağlığını olumsuz şekilde etkileyen metruk yapıları tespit ederek, mal sahiplerinin de rızası alındıktan sonra yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz” dedi. 

ALTI BİNAYA DAHA YIKIM…

Bu doğrultuda Eşref Dinçer, Hamidiye, Hisar ve Osmaniye Mahallelerinde 6 metruk yapının yıkım işlemlerini Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve refahı her şeyden çok daha önemli ve önceliklidir. Amacımız, daha huzurlu ve yaşanabilir bir Gemlik inşa etmek. İlçemiz metruk yapılardan temizlendikçe, hem vatandaşlarımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçerek olabilecek tüm olumsuzlukları önlüyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X