Gemlik’teki tarihi hamam kültür merkezi oluyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik’teki tarihi ve kültürel miras çalışmalarından biri olan Arap Hamamı’nın restorasyonunda sona gelindi.

Gemlik’teki tarihi hamam kültür merkezi oluyor

Gemlik’in Küçük Kumla beldesinde bulunan ve yapılış tarihi bilinmeyen tarihi Arap Hamamı’nda tamamlanma aşamasına gelen çalışmaların ardından, eşsiz mimari özellikleri bulunan hamamın kültür merkezi olarak kullanılacağı belirtildi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin Arap Hamamı’nda gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ilk olarak, tarihi yapının yenileme işlemleri için Türkiye Anıtlar Kurulu’ndan onay alındı. Büyükşehir Belediyesi daha sonra hamamın ayağa kaldırılması yönünde yenileme projesi hazırladı.

3 bin 700 metrekare alana sahip tarihi yapının etrafında bulunan ve mülkiyeti Gemlik Belediyesi’ne ait olan iki katlı bina ile özel mülkiyet bir binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Kimliğini kaybetmeye başlayan tarihi hamamın çatısı, külhan kısmı ve tamamen incir ağacıyla kaplanmış su deposu, güçlendirme çalışmalarına alındı. Kaba tadilatı tamamlanan ve ince işçiliklerine geçilen tarihi yapının, yenilenen yüzüyle kültür merkezi olarak hizmet vermeye devam edeceği kaydedildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X