Genç çiftçilere destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2017 yılında uygulamaya konulan ve bu yıl da devam eden Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 100 hibeli 48 adet büyükbaş hayvan Büyükorhan’da 8 üreticiye teslim edildi.

Genç çiftçilere destek

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan’ın tarım ve hayvancılık alanında ilerlemesi için çok daha fazla çalışacaklarını ifade eden Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, “Hedefimiz her zaman bir önceki günden daha da ileriye gitmektir” dedi. 

Projeden büyükbaş hayvan almaya hak kazanan genç çiftçiler ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu projeden memnun olduklarını belirterek, “Bu proje sayesinde hem bir işimiz olmuş oldu, hem de köyümüzü mahallemizi terk etmemiş olduk” dediler. Çiftçiler, bu tür projeler yaygınlaştırılıp uygulamaya konduğu takdirde hem göçün önleneceğini, hem de şehirden köye dönüş olacağını ifade ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X