Genç dostu şehir: Yıldırım

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından ‘2015 Genç Dostu Belediye Başkanı’ ödülüne laik görüldü.

Genç dostu şehir: Yıldırım

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından düzenlenen ‘Seçilmek İstiyorum’’ kampanyasının Bursa koordinasyon toplantısında gençlerle bir araya geldi. 

Yıldırım Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Edebali, gençlerin olduğu bir kentte gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

İlçede yaşayan 700 bin kişiden 250 bininin 0-24 yaş aralığında olduğunu belirten Edebali, “Yıldırım, obadan imparatorluğa geçişin başlangıcıdır. Evliya, âlim ve arifler diyarıdır. Bizim nüfusumuzu oluşturan kitle medeniyet havzamızın bütün insanlarını temsil ediyor. 81 ilin, Balkanların, Kafkasların bütün renkleri ilçemizde yaşıyor. Toplumsal çeşitliliğimizle kardeşçe bir arada yaşıyoruz” dedi.

“GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ PROJELER ÜRETİYORUZ”

Yeni Yıldırım’ın gençliğe verdiği önemin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, 69 mahallede gençlik merkezleri oluşturma projesine başladıklarını söyledi. Başkan Edebali, “Kültürel değerlerimizi korumak, toplumsal olarak güçlü olmak, gençlerimizi sosyal problemlerden uzak tutmak istiyoruz. Bir yandan da madde bağımlılığı ile ilgili büyük bir mücadele veriyoruz. Bugüne kadar o konunun konuşulan tarafı hep güvenlik boyutuydu. Uyuşturucu ile sağlık ve sosyal yönüyle uğraşmamız lazım. Şimdi hayata geçirdiğimiz proje ile gençlik merkezlerimizde ailelerimize, gençlerimize eğitimler vereceğiz ve toplumsal bir bilinç yerleştireceğiz. Sürdürülebilir bir proje gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

5 BİN KİŞİLİK SPOR KAMPÜSÜ

Yıldırım’ı spor ve sporcunun dostu yapmak için çalıştıklarını da anlatan Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, Ankara yolu üzerinde inşa edilecek 5 bin kişi kapasiteli spor kampüsünün ilçede yaşam kalitesini arttıracağını kaydetti. Edebali, “Çocuklarımız yeşil alanlardan, sahalardan uzak kaldığı için spora çok önem verdik. Amatör sporlara ve okul sporlarına önemli destekler veriyoruz. Şimdi içerisinde kapalı spor salonu, futbol sahası, tenis kortu, engelli çocuklarımızın spor yapabileceği bir alan ve gençlik merkezi olan 5 bin kişilik bir spor kampüsü inşa ediyoruz” dedi.

Başkan Edebali, işsizlik sorununa yönelik de önemli bir projeyi hayata geçirdiklerine işaret ederek, belediye bünyesinde kurulan istihdam masası ile işsiz gençlerin yanında olduklarını sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda Ulusal Gençlik Parlamentosu üyesi gençler tarafından Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye “2015 Genç Dostu Belediye Başkanı” ödülü takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X