Genç işsizliğe özel önlem alınmalı

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, mayıs ayı işsizlik verilerini değerlendi.

Genç işsizliğe özel önlem alınmalı

İşsizlik oranlarında yaşanan artışın önüne geçmenin, üretim ve ardından yaşanacak büyümede olduğunu belirten Türkay, nisanda 4 milyon 202 bin olan işsiz sayısının, mayısta 4 milyon 157 bine indiğine işaret etti.

Türkay, ‘’Oran da 13’ten 12.8’e inmiş durumda. Ancak bir önceki yıla göre artış devam ediyor. İşsizler ordusuna yenileri katılmasa da, bu rakamların sürdürülebilirliği yok. Büyümede yüzde 4-5 rakamlarını yakalayamazsak bir süre daha bu rakamları görmeye devam ederiz” dedi.

Sanayinin elindeki nitelikli elemanları tutmaya çalıştığını, ancak bunun da üretimin sürmesi ve artırılmasıyla devamlılığının olacağını dile getiren Türkay, şöyle devam etti: ‘

‘Tarım ve turizm istihdam yoğun sektörler olduğu için buralara özel önem verilmeli. Ayrıca ihracatı artıracak tedbirler ile üretimde yaşanacak artış da işsizlik rakamlarının inmesini sağlayacaktır. Ancak, burada kritik olan genç işsiz sayısındaki artıştır. Bu konuda özel önlemler alınmazsa sosyal sorunların artması da görülebilir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X