Gençler eğitim için Karacaali’de kampa girdi

Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere eğitim desteği sağlamak amacıyla düzenlenen Gemlik Karacaali Gençlik Eğitim Kampı başladı. Toplamda bin 200 gence ulaşacak eğitimlere katılan gençler, çeşitli spor etkinliklere de katılacak.

Gençler eğitim için Karacaali’de kampa girdi

Büyükşehir Belediyesi tarafından liselere giriş ve üniversite sınavına hazırlanan gençlere eğitim desteği sağlamak amacıyla düzenlenen Gemlik Karacaali Gençlik Eğitim Kampı start aldı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Karacaali Gençlik Eğitim Kampı’ndaki eğitimler haziran ayına kadar devam edecek. Hafta sonları ikişer günlük olarak planlanan eğitimler, 8 dönemi erkek, 8 dönemi de kızlara yönelik gerçekleştirilecek.

Eğitimlerin ilk haftasında Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr . Akif Hayta, temel gençlik dönemi soruları ve cevapları, kaygı ve depresyon, kimlik sorunları, kültür ve değer sorunları, okuma, yazma ve düşünme, etkili kitap okuma ve değerlendirebilme, okuduğunu yorumlama ve yazabilme üzerine gençlere eğitim verdi. Eğitimin ikinci gününde de uzman eğitimci Leyla Asan, problem çözme teknikleri, sınav kaygısı, motivasyon, zaman yönetimi ve etkili ders çalışma teknikleri üzerinde durdu.

BİN 200 GENÇ KATILACAK…

Her dönemde 75 öğrenci ve toplamda bin 200 gence ulaşacak eğitimlere katılan gençler, kamptaki boş vakitlerini de okçuluk, dart, masa tenisi, satranç, mangala, badminton, plaj voleybolu ve plaj futbolu gibi etkinliklerde değerlendiriyor. Eğitim kampına kalan gençler cumartesi günleri saat 10.00’da Merinos güney kapısından alınıyor ve pazar günü akşam 18.00’de yine Merinos güney kapısına bırakılıyor. Sabah, öğle ve akşam yemeği ile bir gece konaklama imkanından yararlanan gençlere, eğitim koçluğu imkanı da sağlanmış oluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X