Gençler ile kupada 4. randevu

Spor Toto Süper Lig’in iki tecrübeli ekibi Bursaspor ve Gençlerbirliği yarın Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk karşılaşmasıyla kupada 4. kez karşı karşıya gelecek.

Gençler ile kupada 4. randevu

Ziraat Türkiye Kupası’nda heyecan çeyrek final mücadeleleriyle devam ediyor. Sahasında oynadığı maçta İstanbul Başakşehir’i penaltı atışları sonunda eleyen Bursaspor, çeyrek final ilk mücadelesinde evinde bu sefer Gençlerbirliği’ni ağırlayacak. 

 

Kupada bugüne kadar 3 kez karşılaşan iki ekibin birbirleriyle oynadığı 67 resmi müsabakada Bursaspor 27 galibiyet alırken, Gençlerbirliği 19 kez sevinen taraf oldu. İki ekip arasındaki 20 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Bu mücadelelerde Timsahlar rakip fileleri tam 101 kez havalandırırken, başkent ekibi 78 gol buldu. Bursa’da oynanan 32 müsabakada ev sahibi ekibin açık ara üstünlüğü bulunuyor. Evinde rakibini 16 kez deviren Bursaspor, konuk ekip Gençlerbirliği’ne 5 kez mağlup oldu. 11 müsabaka ise eşitlikle sonuçlandı.

BAKAMBU ATIYOR BURSASPOR TURLUYOR

Yeşil-beyazlı ekibin kupada sergilediği güzel futbolu golleriyle taçlandıran genç oyuncu Cedric Bakambu, Bursaspor’un ve Ziraat Türkiye Kupası’nın en skorer ismi olma unvanını elinde bulunduruyor. Kupa maçlarında kaydettiği 7 golle Bursaspor’un gol yükünü sırtlayan Bakambu’ya karşılık, Gençlerbirliği’nin 4 gol kaydeden oyuncusu Berat Tosun yarı final için rakip kaleyi yoklayacak. Bugüne kadar sadece iki kez karşı karşıya gelen teknik direktörler Şenol Güneş ve Mesut Bakkal ise birbirlerine karşı birer galibiyet elde etti.

Bursaspor İlker Meral’in yönettiği 11 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik 4 mağlubiyet alırken, Gençlerbirliği ise 14 maçta 2 galibiyet 5 beraberlik 7 mağlubiyet aldı. İlker Meral, yeşil-beyazlı ekibin en son 2013-2014 sezonunun Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Bursa’da oynanan ve Galatasaray’a 5-2 mağlup olduğu maçta görev aldı.

Teknik direktör Şenol Güneş’in Gençlerbirliği karşılaşmasına şu 11 ile çıkması bekleniyor:

“Okan Kocuk, Aziz Eraltay, Serdar Aziz, Renato Civelli, Şener Özbayraklı, Ozan Tufan, Fernando Belluschi, Josue Pesqueria, Volkan Şen, Cedric Bakambu ve Jose Fernandao.”

 

18.30 A SPOR/CANLI

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X