Gençlere ‘Bilim Virüsü’ bulaştı

Türkiye’nin en büyük galvanizli çelik üreticisi Borçelik ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) sponsorluğunda ‘Bilim Virüsü’ atölyesi düzenlendi.

Gençlere ‘Bilim Virüsü’ bulaştı

Etkinliğe Mimar Sinan, Hürriyet, Gemlik, Orhangazi ve Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin metal, makina ve bilişim bölümlerinden 28 öğrenci katıldı. Borçelik Teknik Akademi Eğitim Ofisi’nde gerçekleştirilen atölye çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle öğrencilere sertifikaları verildi. BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, eğitime katkı sağlayacak birçok projede yer aldığklarını belirtti.

Bilim Virüsü’nün Bursa’da yayılmasını sağlamaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden Yalçın, ‘’Proje kapsamında desteklerini esirgemeyen Borçelik ve Bilim Virüsü ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Borçelik Kurumsal İletişim Yöneticisi Elif Aygül de, ülkenin geleceğinin sorgulamayı bilen, hayata ve sorunlara bilimsel bakış açısıyla yaklaşabilen kuşakların yetişmesine bağlı olduğuna işaret etti. Bilim Virüsü Platformunun kurucusu Şule Yücebıyık ise, okullarda öğretilen fizik, matematik, kimya gibi bilgileri ders formatlarından çıkarıp hayatla buluştuğu, ilham verdiği, merakı tetiklediği bir formatta sunduklarını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X