Gençlere geleceğin mesleklerini işbaşında öğrenme fırsatı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, geleceğin meslekleri için genç adayların yetiştirilmesi amacıyla işbaşı eğitim programları düzenleneceğini belirtti.

Gençlere geleceğin mesleklerini işbaşında öğrenme fırsatı

“Bulut bilişim uzmanı, siber güvenlik uzmanı, veri tabanı analisti, sosyal medya uzmanı gibi mesleklerde yeterli sayıda nitelikli iş gücü yetiştirme vazifesi İŞKUR’a verilmiştir. Firmalardan talepleri almaya başladık” dedi.

Türkmen, dün İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda Milli İstihdam Seferberliği’nin ikinci fazı kapsamında hayata geçirilen İŞKUR teşviklerini anlattı. Seferberliğin en önemli argümanlardan birinin İşbaşı Eğitim Programı olduğunu dile getiren Türkmen şu bilgileri verdi: “Söz konusu program işsizlerin işyeri bünyesinde mesleki deneyim ve tecrübe kazanmalarını sağlıyor.

İşverenler, kişileri işyerinde belli bir süre eğiterek ve de gözlemleyerek işe alma konusunda karar verirken, işsizler de işi öğrenme fırsatı buluyor. Temmuz sonu itibariyle 6 bin 237 işsiz, işbaşı eğitim programına dahil oldu. Katılımcılara cep harçlığı olarak her fiili gün için 61 lira 65 kuruş aylık düzende İŞKUR tarafından ödenmektedir. Programlarımız imalat sektöründe 6 ay, hizmet sektöründe 3 ay süreli uygulanmaktadır. Firmaların, katılımcıların en az yüzde 50’sini program sonunda istihdam etme yükümlülüğü bulunmaktadır.”

SÜRE 9 AYA ÇIKARILDI

Geleceğin meslekleri olarak adlandırılan dijital mesleklerde, genç adayların yetiştirilmesi amacıyla, dijital odaklı işbaşı eğitim programlarının da başladığını vurgulayan Türkmen şöyle devam etti: “Türkiye’de bulut bilişim uzmanı, siber güvenlik uzmanı, veri tabanı analisti, sosyal medya uzmanı gibi mesleklerde yeterli sayıda nitelikli iş gücü yetiştirme vazifesi İŞKUR’a verilmiştir. AR-GE, tasarım, teknoloji merkezi bulunan veya Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde yer alan işletmelerde, dijital mesleklerde uygulanacak işbaşı eğitim program süresi, 9 aya yükseltilmiştir. Katılımcılara ödenecek günlük cep harçlığı ise 75 liraya çıkarılmıştır. Bu kapsamda, programa katılabilecek yaş grubu ise 18-29 yaş aralığındadır.” 

İSTİHDAM  GARANTİLİ KURS

Eren Türkmen, başvuruları almaya başladıklarını belirterek, ayrıca Sürekli Eğitim Merkezinde Web tasarım ve yazılım geliştirme uzmanı alanında istihdam garantili kursların açılacağını kaydetti.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X