Gençlere terzilik eğitimi

Bursa Terziler, Kumaşçılar, Konfeksiyoncular Odası Başkanı Naci Camfener, 16-29 yaş arasındaki gençlere yönelik ‘giysi tadilatçılığı ve düz makinacılık’ eğitimi verileceğini söyledi.

Gençlere terzilik eğitimi

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bunun için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını belirten Camfener, başvurularının dün başladığını kaydetti.

26 Aralık’ta kursiyer seçimi yapılacağını, 3 ay sürecek eğitimlerin ise 14 Ocak’ta start alacağını dile getiren Camfener, ‘’Kursiyer sayımız ilk ayakta 20 kişiyle sınırlı. Müracaatlar İŞKUR’a direkt olarak yapılacak. Bunların arasından seçilecek kişilere haftanın 5 günü ve günde 6 saat olmak üzere ‘giysi tadilatçılığı ve düz makinacılık’ kursunu tecrübeli öğretmenlerimiz eşliğinde vereceğiz” dedi.

BUNLARI DEVAM ETTİREBİLİRİZ

İmzalanan protokolün belli başlı şartları olduğuna işaret eden Camfener, şu bilgileri verdi: ‘’Bunlardan en önemlisi kursiyerlerin yüzde 20’sinin mutlaka istihdam garantisi olması gerekiyor. Biz Oda olarak yüzde 20’sini değil yüzde 60’ını bile garanti edebiliriz. Belki 20 kişiyi istihdam edebiliriz. Kurs anlamında bu ilk adımımız. Katılımın yoğun olması durumunda ikinci bir kurs açabiliriz.

Bu eğitimi giysi tadilatçılığı olarak başlattık ama bizim mesleğimiz içerisinde kurs verebileceğimiz çok alanlar var. Erkek terziliği, bayan terziliği, abiye giyim, gelinlik giyimi gibi… Bunların ölçü almasından tutun kesimine, çizimine, dikişine ve provalarına kadar bütün dersleri vermek istiyoruz.”

KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER ARASINA KONULMAMALI

Terzilik mesleğini kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasına konulmasını istemediğinin altını çizen Camfener, ”O yüzden mesleğimize gençlerimizi özendirmek ve cazip hale getirmek için oda başkanı olarak elimden geleni yapacağım. Kendim erkek terzisiyim. Aynı zamanda baba mesleğim. O yüzden terzilik mesleğini çok seviyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X