Gerektiği müddetçe Irak’ta kalacağız

ABD’ye ait askeri birliklerin terör örgütü DEAŞ ile savaşmak amacıyla Irak’ta kalmaya devam edeceği belirtildi.

Gerektiği müddetçe Irak’ta kalacağız

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de pazar günü düzenlenen konferansta konuşan Amerikalı Albay Sean Ryan, ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin gerektiği müddetçe Irak’ta kalmayı sürdüreceğini söyledi. Albay Ryan  ‘Askerlerimiz, gerekli olduğunu düşündüğümüz zaman dilimi boyunca Irak’ta kalmaya devam edecek. Asıl önemli olan, DEAŞ’ın askeri olarak yenilmesi sonrası bölgedeki istikrardır. Bunu devam ettirmek için bölgede kalmayı sürdüreceğiz’ diye konuştu.

ABD kuvvetleri 21 Mart 2003 tarihinde Irak’ın başkenti Bağdat’ı bombalayarak ülkeye girmiş ve ülkeye giriş nedenini Saddam Hüseyin rejimini devirmek, kitle imha silahlarına ulaşmak, bölgedeki terörist grupları tasfiye etmek, Irak Petrollerini ve enerji yollarını kontrol etmek, Irak’ı Ortadoğu ülkelerine model yapmak gibi bir dizi gerekçe sunarak açıklamıştı. Ancak yapılan kontrollerde ülkede kitle imha silahlarına rastlanılmadı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X