Gerilla silahları parke taşı oldu

Eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nden (FARC) teslim alındıktan sonra eritilen silahlar, savaşın bitmesini simgeleyen ‘Fragmentos’ (Parçalar) isimli yapının tabanına parke taşı olarak döşendi.

Gerilla silahları parke taşı oldu

Hükümet ve FARC arasındaki barış anlaşmasında yer alan ve örgütün silahlarının anıta çevrilmesi şartı, Kolombiyalı sanatçı Doris Salcedo’nun ‘anıt karşıtı bir yapı’ olarak nitelediği Fragmentos ile yerine getirildi.

Başkent Bogota’nın tarihi ve kamu binalarının bulunduğu Belen semtinde harabe bir bölgeye inşa edilen Fragmentos’un tabanına eritilen FARC silahlarından yapılan bin 300 parke taşı döşendi.Sanatsal faaliyetlerin yürütülmesi için kullanılacak yapının avlularında, savaşın ülkeye verdiği tahribatı simgelemesi için buradaki harabelerin kalıntıları bırakıldı. Harabe bölgedeki eser ayrıca dışarıdan bakıldığında da görülmeyecek şekilde tasarlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X