Gıda UR-GE’de bin iş görüşmesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Bursa Gıda Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesi kapsamında düzenlenen alım heyeti faaliyeti sona erdi.

Gıda UR-GE’de bin iş görüşmesi

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün süren etkinliğe 69 firma katılırken, Bursalı firmalar 33 farklı ülkeden gelen 160 yabancı alıcı ile binin üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirdi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa gıda sektörünün rekabetçiliğini artırmak ve sektör temsilcilerinin dünya ticaretinden daha fazla pay almasını sağlamak adına hayata geçirdikleri Gıda UR-GE projesi ile önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

DESTEK OLMAYA DEVAM

Proje kapsamında Food Point kurumsal markası adı altında birleşen firmaların gerek yurt içi gerekse de yurt dışında etkin çalışmalara imza attığını vurgulayan Aytuğ Onur, “Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürüttüğümüz Gıda UR-GE projemizdeki dördüncü alım heyeti faaliyetimizi de başarıyla noktaladık. Önemli bir potansiyele sahip olan gıda sektörümüzdeki yatırım olanaklarını yerinde görmeleri ve yeni iş bağlantılarını araştırmaları için Bursa’da ağırladığımız yabancı alıcılar ile firmalarımız binden fazla iş görüşmesi gerçekleştirdi. Firmalarımızdan aldığımız geri bildirimlere göre her üç görüşmeden biri olumlu neticelenme potansiyeli taşıyor. BTSO olarak sektörümüze destek olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X