Girişimci kadınlar BUSMEK’le hedefe ulaştı

Büyükşehir Belediyesi’nin 30 farklı mekanda yılda 30 bin kursiyere 256 branşta eğitimler verdiği Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), aynı zamanda girişimcilerin de önünü açıyor.

Girişimci kadınlar BUSMEK’le hedefe ulaştı

Hobi amaçlı başladıkları giyim üretim teknolojileri kurslarında sıkı bir dostluk kurup eğitimlerini tamamlayan Hafize Şener, Ürkiye Türkmen ve Yasemin Macit, aldıkları eğitimlerin meyvelerini toplamaya başladılar. BUSMEK’ten kadın giysileri kalıp hazırlama, stilistlik ve kadın elbise dikimi branşında eğitimini tamamlayan 3 kadın girişimci kendilerini geliştirerek, modaevi açtı. Modaevinin açılışına BUSMEK Genel Koordinatörü Eyüp Arda, BUSMEK Yöneticileri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıydı. BUSMEK Genel Koordinatörü Eyüp Arda, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Hayat boyu öğrenme ilkeleri kapsamında sürdürdüğümüz eğitimlerimizde öğrenmenin yaşının olmadığını gösteren en güzel örneklere hep birlikte şahit oluyoruz. Bizler Halk Üniversitesi adını verdiğimiz BUSMEK sayesinde birçok kadın girişimcimizin kendi işyerini açmasına tanıklık ederek kadınlarımızın azim ve kararlılıkları sayesinde ne kadar başarılı olduklarını görüyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin meslek ve sanat kurslarında kendilerini geliştiren 3 bayan kursiyer, güçlerini birleştirip, kendi iş yerlerini açtı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X