Gizli rapor tamamlandı

ABD’de Rusya’nın 2016’daki seçimlere olası müdahalesini inceleyen Özel Yetkili Savcı Robert Mueller iki yıl süren soruşturmasını tamamladı.

Gizli rapor tamamlandı

Mueller’in hazırladığı gizli raporu Adalet Bakanlığı’na sunduğu belirtildi. Raporun içeriği henüz bilinmiyor. Ancak, ABD medyasının Adalet Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberlerinde, Mueller’in raporuda yeni bir iddianame hazırlanması tavsiyesinde bulunmadığı bilgisi yer aldı.

ABD Adalet Bakanı Bill Barr, raporun ‘en önemli’ sonuçları hakkında muhtemelen hafta sonunda Kongre’yi bilgilendireceğini söyledi. Bakan Barr, ayrıca vekili Rod Rosenstein ve Savcı Mueller ile birlikte gizli olan raporun hangi kısımlarının Kongre’ye ve kamuoyuna açıklanacağına karar vereceklerini belirtti. Barr, şeffaflıktan yana olduğunun da altını çizdi.

ABD Başbakanı Donald Trump daha önce yaptığı açıklamalarda, Özel Yetkili Savcı Mueller’in soruşturmasına tepki göstererek, sıklıkla ‘cadı avı’ olarak nitelendirmişti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X