‘Göçmenleri villanda ağırla’

Ünlü aktör ve insan hakları savunucusu Richard Gere ile İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini arasında, İtalyan limanlarına girişleri yasaklanan göçmen yardım gemileri nedeniyle atışma yaşanıyor.

‘Göçmenleri villanda ağırla’

İtalya’ya gelen Gere geçen cuma günü, günlerdir Akdeniz’de güvenli bir liman açılmasını bekleyen yardım gemisi Open Arms’a çıktı. Önceki gün de İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms ile birlikte İtalya’nın Lampedusa adasında bir basın toplantısı düzenleyen Gere, göçmenlerin ‘şeytanlaştırılmasına’ son verilmesi çağrısı yaptı.
Ancak Gere’in ‘faaliyetleri’, İtalya’da göç karşıtı politikaları bayrak edinen Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin tepkisini çekti. 

Salvini sosyal medyada Gere’i hedef alarak ‘Salvini kararnamesini eleştiriyorsun da sen kaç tanesini villanda ağırlıyorsun Richard?’ yazılı bir mesaj paylaştı. Salvini Richard Gere’e, Open Arms gemisindeki insanları ‘özel uçağıyla Hollywood’daki villalarına götürmesini’ söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X