Göçün Cesur Çocuğu Milletvekili Aday Adayı

Zorunlu göçle 1989 yılında Türkiye’ye gelen Faik Güler, soydaşların ve Bursalıların Ankara’da sesi olmak için AK Partiden aday adayı oldu.

Göçün Cesur Çocuğu Milletvekili Aday Adayı

Adaylık başvurusunu Bursa AK Parti İl Başkanlığına teslim eden Faik Güler,  Balkanlardan Türkiye’ye gelerek Bursa’ya yerleşen yüz binlerce hemşiresinin sesi olacağını söyledi. Güler, “1989 yılında zorunlu göçle Bursa’ya yerleştim.  Müslüman Türk kimliğim nedeniyle yaşanan zulmün ve baskının birebir tanığı ve şahidiyim. Ana vatanımda ve Bursa’da yüz binlerce Balkanlının sesini duyurmak, sorunlarını anlatmak ve çözüm bulmak için 2023 hedefine tüm hızıyla giden Türkiye için AK Partiden aday adayı olmaya karar verdim. “diye konuştu. Faik Güler, 1961 Yılında Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde doğdu, yüksek öğrenimini Sofya Üniversitesi Jeoloji ve Maden Mühendisi olarak mezun oldu. 

 

Müslüman Türk kimliği yüzünden baskı ve zulmün sonucu zorunlu göçle 1989 yılında Türkiye’ye geldiğini anlatarak, “İlk olarak Bursa’ya yerleştim. 1993-2000 yılları arasında Almanya’da yaşadım 2001 yılında Türkiye’ye dönerek inşaat ve tekstil üzerine kendi firmamı kurdum. Halen firmamın yöneticisiyim” diye konuştu.  Avrupa’da ve Türkiye’de iş dünyasında yaşadığım tecrübeler ile ”VİZYON 2023”  Projelerine katkı koymak, Balkan ve Avrupa ülkelerindeki sivil toplum kuruluşları ve ülkemiz arasında işbirliğine katkı yapacağına inandığını anlatan Güler, “ Baskı ve zulüm üzerine kurulmuş Bulgaristan rejiminden kurtularak geldiğim Türkiye’de 2004 yılı Yerel Seçimlerinde AK parti Bursa İl Genel Meclisi üyeliği yaptım. Türkiye’de halkıma, yurttaşlarıma hizmetin tadını aldım. Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye verdiği ” İnsanı yaşat ki devlet yaşasın “ öğüdü ile hareket ettim. Yurt dışında ve içinde yaşayan soydaş ve vatandaşların sorunlarını “DAMDAN” düşen biri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirebilmek için Adalet ve Kalkınma Partisinden Bursa Milletvekili Aday Adaylığımı açıklamış bulunmaktayım.

 

Parti teşkilatlarımıza, soydaşlarımıza, Balkanlardan gelerek Bursa’da yaşayan hemşirelerimize güveniyor, desteklerinizi bekliyorum” şeklinde konuştu Faik Güler,  2004 yılında AK Parti’den 19.dönem Bursa İl Genel Meclisine seçilerek görev yaptı. Bulgarca, Almanca ve Rusça bilmekte olan işadamı, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X