Gölde av yasağı başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 1380 Sayılı Su Ürünleri Yasası kapsamında, akarsu ve göllerde 15 Mart’tan itibaren üç ay süreyle gümüş balığı dışındaki türler için av yasağı başlıyor.

Gölde av yasağı başlıyor

15 Haziran’a kadar üç aylık sürede, Orhangazi, Narlıca, Çakırca ve İznik-Göllüce Su Ürünleri Kooperatifleri’ne üye 230 civarındaki göl balıkçısı, yıl boyu avlanabilen gümüş balığı dışındaki sazan (sarı balık), yayın, İsrail sazanı, ak balık (tatlı su kefali), levket, gördek, ilik ve kızılkanat  türü balıkları avlayamayacak.

Yasak süresince Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orhangazi ve İznik Jandarma Komutanlıkları ile İznik Jandarma Sahil Bot Komutanlığı denetim yapacak.

Yasaklara uyulmasını isteyen Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, yasağa uymayanlar hakkında bin 150 lira para cezası uygulanarak, av malzemelerine ve gerekirse sandalına el konulabileceğini söyledi.

Göl kıyısındaki çiftçileri de uyaran Bektaş, derelerde zirai ilaç ve tarla gübrelemelerinde kullanılan tarımsal aletlerin yıkanmaması gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X