Gönüllü itfaiyecilere dijital destek 

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve gönüllü-aktif itfaiyecilerin mesleki eğitimlerini dijital ortam üzerinden yapmalarına imkan sağlayan Digi-FIRE isimli projenin tanıtımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın tarafından yapıldı.

Gönüllü itfaiyecilere dijital destek 

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu, Almanya, İspanya ve Romanya’dan misafirler ile gönüllü itfaiyeciler katıldı. 

“ÖRNEK VE ÖNCÜ OLACAK”…

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Digi-FIRE, Uludağ Üniversitesi, Bursa Gönüllü İtfaiyeciler Derneği ve Konya Tüm Gönüllü İtfaiyeciler Derneği’nin yanı sıra Almanya, İspanya ve Romanya’dan itfaiye ve kurtarma birliklerinin ortaklığıyla hayata geçirildi. ‘Gönüllü İtfaiyeciler için Dijital Destek’ adıyla hazırlanan eğitim projesi için Avrupa Birliği fonlarından 173 bin Euro’luk kaynak kullanıldı. Proje ile Bursa ve Türkiye’deki gönüllü itfaiyeciler için uzaktan eğitim portalı oluşturulması hedefleniyor.

Projenin yangın ve afet bilincinin oturmasına, teknolojik imkanların kullanılmasına, akıllı şehirlerde afet ve yangın olaylarının yönetilmesine de katkıda bulunacağını vurgulayan Aktaş, “Digi-FIRE, ileride daha da zenginleştirilerek, örnek ve öncü bir eğitim portalı haline gelecek. Gönüllü itfaiyecilerimiz, bir itfaiyecinin aldığı eğitim, beceri ve donanıma sahip olan amatör ruhlu profesyonellerimizdir. Bu proje, gönüllü itfaiyecilerin yetişmesine büyük katkılar sağlayacak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X