Google’dan kritik Huawei kararı

Android İşletim Sistemi’nin geliştiricisi Google ile Çinli teknoloji şirketi Huawei arasındaki iş birliğinde kritik gelişme yaşandı. Google’ın ABD’nin kara listeye aldığı Huawei ile yaptığı bazı işleri askıya aldığı iddia edildi.

Google’dan kritik Huawei kararı

Reuters haber ajansı, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Google’ın ABD’nin yeni ticaret kuralları nedeniyle Huawei ile bazı ilişkilerini askıya aldığını duyurdu. 

Google şirketinin sözcüsü “Şirketin talimata uyduğunu ve etkilerini gözden geçirdiklerini” bildirdi. Kararla birlikte Huawei markalı cep telefonlarına yeni Android güncellemesi yapılamayacak. 

 Reuters’a konuşan kaynaklara göre Huawei sadece Android’in genel sürümünü kullanabilecek. Huawei akıllı telefonlarından Play Store, Youtube, Gmail gibi tescilli Google uygulamalarına erişim sağlanamayacak.

 ABD Başkanı Donald Trump Amerikan şirketlerinin ulusal güvenlik riski teşkil eden firmalara ait telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan kararnameyi imzalamıştı. Ticari kara listeye Huawei de eklenmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X