Görkemli açılış! Şampiyonlar bu tesiste yetişecek

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi, Bakan Kasapoğlu’nun katılımıyla hizmete girdi.

Görkemli açılış! Şampiyonlar bu tesiste yetişecek

SEYİT GÜNDOĞAN

Bünyesinde bir çok branşı barındıracak salonlar olan kompleksin açılışını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ‘7/24 açık olacak bu tesis; gençler, çocuklar, kadınlar, engelli kardeşlerimizin yuvası olacak’ dedi.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından Yıldırım’a kazandırılan, işletmesini Yıldırım Belediyesi’nin yapacağı Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun tarafından törenle hizmete açıldı. Spor Kompleksi’nin açılış törenine, Bakan Kasapoğlu’nun yanısıra TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Atilla Ödünç, Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

b1-001.jpg

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, sporda devrim gerçekleştirdiklerini belirterek, bu tesisin de bu alandaki eşsiz hamlelerinden biri olduğunu söyledi. Amaçlarının toplumun her kesimini sporla buluşturmak olduğunun altını çizen Kasapoğlu, “Bu buluşturmanın özünde kadınlarımız var. Kadınlarımızın sporun tabana yayılması konusunda toplum öncüsü olacak. evde öncülük etmelerini bekliyoruz. Tüm donanımlarıyla 7/24 açık olacak bu tesis; gençler, çocuklar, kadınlar, engelli kardeşlerimizin yuvası olacak. Bakanlık ve Yıldırım Belediyesi tarafından Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde işletilecek olan bu tesiste nice şampiyonlar, yeni Naimler yetişecek” diye konuştu.

b2.jpg

BU TESİS BURSA’YA IŞIK VERECEK

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da, tesisin Bursa’ya değer katacağını ifade ederek, “Ülkemizi dünyaya tanıtan, Türk insanını gururlandıran büyük sporcu Naim Süleymanoğlu’nun adını verdiğimiz için gururluyuz’ dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın 700 bine yakın genç nüfusa sahip olduğuna dikkat çekerek, ‘Gençleri sporla hayata hazırlamak bizim için çok önemli. Bursa’nın dört bir yanını spor tesisleriyle donatıyoruz. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi, Yıldırım’a ve Bursa’ya ışık verecek’ diye konuştu.

b3-001.jpg

TÜM TÜRKİYE’YE HİTAP EDECEK

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise, Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden birisini Yıldırım’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu fiziki mekana ruh verecek olan çocuklarımızla birlikte, ilçemize ve Bursa’mıza değer katacak önemli bir sosyal yaşam merkezini halkımızın hizmetine sunuyoruz. Tesisimiz sadece Yıldırım’a ve Bursa’ya değil, tüm Türkiye’ye hitap edecek. Buradan Naim Süleymanoğlu gibi şampiyonlar yetişecek ve ay yıldızlı bayrağımızı tüm dünyada dalgalandıracak’ ifadelerini kullandı.

b4.jpg

DÜNYA STANDARTLARINDA 

Dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran, 3 Olimpiyat, 7 Dünya, 6 Avrupa şampiyonluğu kazanarak Türkiye’nin gururu olan, 46 kez Dünya Rekoru kıran halter efsanesi Naim Süleymanoğlu’nun isminin ölümsüzleşeceği, 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515 metrekare inşaat alanı olmak üzere toplamda 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesis bünyesinde 2 bin 500 kişilik spor salonu, fitness salonları, dünya standartlarına uygun yüzme havuzu, jimnastik salonları, tekvando ve boks ringleri, güreş salonu, hamam ve sauna bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X