Göstericilere diyalog teklifi  

Ekvador’da hükümetin akaryakıt sübvansiyonlarını kaldırması üzerine 3 Ekim’de başlayan ve şu ana kadar en az 5 kişinin hayatını kaybettiği protesto gösterileri ve şiddet olayları sürüyor. 

Göstericilere diyalog teklifi  

Devlet Başkanı Lenin Moreno, ülkenin birçok bölgesinden yola çıkarak başkent Quito’ya ulaşan yerlilerin büyük çoğunluğunu oluşturduğu hükümet karşıtı protestocuların ülkenin yasama organı Ulusal Meclis’e girme girişiminin ardından bir kez daha temas denemesi yaptı.

Akaryakıt sübvansiyonlarının kaldırıldığı kararnameyi de müzakereye açan Moreno, “Şiddeti durdurmak için bir dakika bile tereddüt edilmez. Ülke ve kırsal kesimin sorunları için çözüm bulmak zorundayız. Yerlilerin liderlerine direkt benimle diyalog kurmaları için çağrıda bulunuyorum”dedi.

Protestoların en etkili aktörü Ekvador Yerli Halkları Konfederasyonu (CONAIE) ise hükümete gönderdiği mektupta diyaloğun başlayabilmesi polis şiddetinin bitmesi ve söz konusu kararnamenin geri çekilmesini şart koştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X