Gözgeç kadın muhtarlarla biraraya geldi

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından Bursa’nın tüm ilçelerinde göreve seçilen kadın muhtarlarla biraraya gelerek talep ve önerilerini dinledi.

Gözgeç kadın muhtarlarla biraraya geldi

Merinos Gönül Dostları Sofrası’nda gerçekleşehn buluşmada, göreve gelen muhtarları tebrik eden ve çalışmalarında kolaylıklar dileyen Gözgeç, Milletvekili Gözgeç, seçimlerin ardından ortaya çıkan tabloda, Bursa’daki kadın muhtar sayısında artış olduğunu, bir önceki dönemde 28 olan kadın muhtar sayısının 31 Mart’tan sonra 54’e çıktığına dikkat çekti. 

OSMANGAZİ İLK SIRADA…

Kadın muhtarların görev yaptığı ilçeler hakkında bilgiler veren Gözgeç, “Osmangazi’de 16, Yıldırım’da 11, Nilüfer’de 11, Gemlik’te 4, Mudanya’da 3, Orhangazi, Harmancık ve İnegöl’de 2’şer; Mustafakemalpaşa Keles ve Yenişehir’de de birer kadın muhtarımızı görev yapıyor. Bin 58 muhtarın olduğu Bursa’mızda kadın muhtar sayımız genele oranla yüzde 5 seviyelerinde. Bu oran 2014 yılında 1.3’tü. Bundan sonra da kadınlarımızın nitelik ve nicelik olarak karar alma mekanizmalarındaki sayılarının artarak yukarılara çıkacağına inanıyorum” dedi. 

“VATANDAŞ İLK OLARAK MUHTARIN KAPISINI ÇALIYOR”

Muhtarların toplumun kılcal damarları olarak önemli görevler yaptığına dikkat çeden Gözgeç, muhtarların mahallelerin huzuru, gelişmesi, mahallelerdeki işbirliğinin ve dayanışmanın gelişmesinde aktif ve önemli rol aldığın hatırlattı. Gözgeç, “Sizlerin, mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması ve vatandaşlarımızın taleplerinin yerine getirilmesinde önemli sorumlulukları bulunuyor.

Vatandaşımızın, devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı sizin kapılarınız. Bu noktada sizlerin özverili çalışması oldukça önem taşıyor. Muhtarlarımız sorunların tespitinde ve giderilmesinde role sahiptir. Özellikle de kadın muhtarlarımızın ayrıntıya dikkat eden bakış açısıyla, annelik vasfıyla, çalışkanlığı ve disipliniyle öncelikle mahallelerimize, sonra şehrimize ve ardından da ülkemize önemli katkılar sunacaklardır” diye konuştu. Gözgeç, Bursalı kadın muhtarları Ankara’da misafir etmek istediğini sözlerine ekledi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X