Gözler İl Seçim Kurulu’nda

İstanbul’da yeniden tam sayımın tamamlandığı Maltepe’de oy tutanakları birleştirildi ve İl Seçim Kurulu’na gönderildi

Gözler İl Seçim Kurulu’nda

İstanbul’da 38 ilçede sayımın tamamlanmasının ardından gözlerin çevrildiği Maltepe’de bin 89 sandığın tamamı dün gece itibariyle açıldı. İlçedeki tüm oyların sayılmasının ardından CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım arasındaki oy farkı sadece 209 azaldı. Böylece İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki oy farkı 13 bin 781 olarak netleşti.

Bugün öğleden sonra İlçe Seçim Kurulu olarak kullanılan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ıslak imzalı oy tutanakları da birleştirildi. Sonuçların birazdan İl Seçim Kurulu’na teslim edilmesi bekleniyor.

Bu gelişmenin ardından sonuçlar YSK’nin veri tabanına işlenecek ve kararı beklenecek.

CHP’liler tutanağın YSK veri tabanına işlenmesinin ardından Ekrem İmamoğlu’na mazbatanın verilmesinin önünde bir engel kalmayacağını belirtiyor.

ALİ KILIÇ MAZBATASINI ALDI

Maltepe’de oy sayım işlemlerinin sona ermesi ve birleştirme tutanaklarının tamamlanmasının ardından Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç mazbatasını aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X